Locatie
Derde verdieping

  • In Short
  • Fotografie
  • Installatie
  • Ruimtelijk

Bart Lunenburg

het geheugen van gebouwen

Bart Lunenburg bestudeert architectuur en stedenbouw en benadert deze onderwerpen vanuit verschillende technieken: fotografie, beeldhouwkunst en schaalmodellen, film en schetsen, die vaak samen komen in zijn installaties. Hij is nieuwsgierig naar de ideologieën achter de architectonische ruimte om ons heen; zoals het modernistische idee dat daglicht en ruimte voorwaardes zijn voor het welzijn en geluk van de mens. Ramen, muren en façades zijn terugkerende elementen in het werk van Lunenberg.

De afgelopen jaren heeft hij veel aandacht besteed aan de functie en rol van ‘het raam’ in onze dagelijkse omgeving én als motief in de kunstgeschiedenis en architectuur. Zijn laatste werk is echter een werk in uitvoering, A Building’s Memory waarin Lunenburg onderzoekt hoe een gebouw architectonisch is opgebouwd en hoe het uiteindelijk weer zal vergaan. Hij probeert vorm te geven aan het geheugen van gebouwen en is zeer geïnteresseerd in de architectonische geschiedenis van de plekken waar hij werkt en exposeert.

De schaalmodellen die een centrale rol spelen in het werk van Lunenburg zijn een manier om meer grip te krijgen op gebouwen die nog niet gebouwd zijn, maar tegelijkertijd om gebouwen of architectonische episodes terug te halen uit het verleden.

 

www.bartlunenburg.com

 

Te zien op de volgende locatie