Locatie
Tweede verdieping 2

  • In Short
  • Installatie
  • Ruimtelijk

Britte Koolen

orde scheppen in chaos

 

Geïnspireerd door de woorden van John Maeda: “When there is less, we appreciate everything much more”, bestaat het werk van Britte Koolen uit minimalistische, sculpturale installaties en wandsculpturen.
Gedreven door de minimalistische principes zoals hergebruik, organisatie en reductie, omarmt het werk van Britte ons universele verlangen om orde te scheppen in chaos. Precisie is de sleutel, precisie kan soms intuïtief worden bereikt. Imperfecties die tijdens het werk optreden kunnen worden verwijderd, maar ook worden overdreven om op zichzelf staande elementen te worden.

De installaties lijken intellectueel of moeilijk te begrijpen, maar kunnen het beste worden ontdekt. Niet door analytische overdenking, maar door er omheen te lopen, ze vanuit alle hoeken te bekijken en ze te ervaren zoals ze zijn. De lege ruimte is net zo belangrijk als de sculpturen en installaties zelf. Hoe meer leegte in de ruimte, hoe gevoeliger deze wordt. Het is in zijn meest lege staat dat het oneindige mogelijkheden biedt en het publiek nieuwe mogelijkheden geeft om de ruimte te interpreteren.

 

www.brittekoolen.nl

Te zien op de volgende locatie