Locatie
Derde verdieping

  • In Short
  • Installatie
  • Ruimtelijk
  • Schilderen

Cindy Bakker

transformatie van alledaagse ervaringen tot installaties

De straat is gevuld met objecten. Ze hebben een bepaalde functie maar verschijnen voor onze ogen in vormen en kleuren. We zien een constante herhaling van deze objecten die een onbetwiste plaats in de wereld lijken te hebben. Groenafvalbakken langs de A2, steigers op bouwplaatsen en rood-wit gestreepte palen die ons vertellen dat we nergens mogen rijden. Dit zijn objecten die ons een bepaalde beleving geven in het dagelijks leven.

Cindy Bakker transformeert deze kleine alledaagse ervaringen tot installaties, schilderijen of sculpturen, waarin deze ervaring wordt uitvergroot. Ze kopieert en plakt wat ze om haar heen op straat ziet en transformeert het tot kunstvoorwerpen die ons op een andere manier laten zien om te gaan met de buitenwereld. Zij is gefascineerd door hoe we gezamenlijk objecten, dingen, vormen en kleuren hetzelfde interpreteren. Met behulp van een breed scala aan media, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst en installatie, creëert zij dingen die opvallen in de massa visuele informatie.

A specific site is een poging om bouwplaatsen te begrijpen in relatie tot de ruimte. Hoe reageert een materiaal als steigerdoek zonder zijn context van het stedelijke dagelijkse leven waarin het normaal gesproken wordt geplaatst? Dit site-specific werk creëert een atmosferische transparantie en wordt op zichzelf een specifiek ding waar materialiteit, schaal en kleur nog beter zichtbaar wordt. Alsof de herrie van een bouwplaats gedempt is en het object stil in een kamer aanwezig is.

 

www.cindybakker.nl

Te zien op de volgende locatie