Locatie
Derde verdieping 2

  • In Short
  • Installatie
  • Multi-media

Goof Kloosterman

werelden waarin de tijd stil lijkt te staan maar waar op elk moment iets onverwachts zou kunnen gebeuren

Het werk van Goof Kloosterman begeeft zich op het vlak van de waarneming. Kloosterman onderzoekt de manier waarop media invloed op ons hebben. Vanuit verschillende invalshoeken zoekt hij naar momenten waarbij deze invloed duidelijk voelbaar is. Hij vindt dit onder andere in de techniek, de menselijke handeling, de beeldcultuur of in ons collectief geheugen.

In het proces naar het eindresultaat vindt Kloosterman een manier waarop hij deze momenten weer terug kan laten komen. Elk moment vergt een andere uitvoering en dat maakt zijn praktijk veelzijdig. Zo maakt Kloosterman ruimte vullende installaties of testopstellingen. Als een soort ruimtelijke collage voegt hij verschillende werken samen zodat een nieuwe enscenering ontstaat die sterk herinnert aan het theater. Met het ontbreken van kleur en het subtiele spel met belichting confronteert Kloosterman de toeschouwer met werelden waarin de tijd stil lijkt te staan maar waar op elk moment iets onverwachts zou kunnen gebeuren.

Het werk haakt vaag aan op iets wat je herkent, iets dat je eerder gezien hebt. Kloosterman brengt ons precies daar waar wij het net niet kunnen herleiden. Hij zoekt naar het gebied waar wij tegelijkertijd wél en niet weten waar we naar kijken, en creëert ruimte voor de toeschouwer om daar zelf invulling aan te geven.

 

www.goofkloosterman.nl

Te zien op de volgende locatie