Locatie
Derde verdieping 2

  • In Short
  • Fotografie
  • Multi-media
  • Performance

Ienke Kastelein

samen met anderen een benadering zoeken voor het bekijken van de wereld

Het werk van Ienke Kastelein wortelt in vroege ervaringen met theater, dramatische expressie, Xoelapepel en sensitivitytraining, met experimentele film, muziek en performance. Na een studie Frans in theaterstad Avignon en kunstgeschiedenis aan de Universiteit in Utrecht koos zij de praktijk van de fotografie als leerschool.

In essentie is een fotograaf naast toeschouwer een wandelaar die in de geest van Baudelaire, als flaneur, onopvallend het leven in de stad gadeslaat. Hij brengt met beeld lagen aan in de stad, zoals de Situationisten onder de stoep het strand ontwaarden. Het oog van de fotograaf verandert de wereld in een schouwtoneel, de openbare ruimte in een scenografische, en de wandelaar in een performer.
Ienke Kastelein werkt vanuit de principes van de sociale sculptuur om samen met anderen een benadering te zoeken voor het bekijken van de wereld.

Wandeling als Voorstelling: WOORDWOLK geheugenpaleis

Naast het werk op de derde verdieping bij ‘Onderzoekers & Uitvinders’ is het werk ‘Wandeling als Voorstelling’ tijdens UtrechtDownUnder te boeken. Speciaal voor UtrechtDownUnder heeft Ienke Kastelein een performatieve wandeling ontwikkeld. In verband met corona, exclusief en voor max. 3 personen

Voor meer informatie en aanmelden klik hier: Wandeling als Voorstelling

 

 

www.ienkekastelein.nl

Te zien op de volgende locatie