Locatie
Derde verdieping

  • In Short
  • Schilderen

Jasper Hagenaar

herinneringen, dromen en het verstrijken van de tijd

De meeste van Jasper Hagenaars kleine schilderijen zijn gebaseerd op (flarden van) herinneringen. Soms heel concreet, soms meer op afstand. Het is belangrijk dat het gevoel van terugkijken ook daadwerkelijk besloten ligt in het beeld.

De dromen die hij had, of gehad zou kunnen hebben in zijn jeugd zijn een tweede belangrijke inspiratiebron. Hierdoor krijgen de meeste werken een melancholieke uitstraling. De kleuren zijn vaak gedempt, net als herinneringen die langzaam vergrijzen of een foto die langzaam vervaagt. Escapisme, meer nog dan romantiek, lijkt de hoofdrol te spelen.

De factor tijd, of het verstrijken van tijd, is een laatste belangrijk thema binnen zijn werk. Een recente ontwikkeling binnen zijn oeuvre is, naast een toename van de maat van zijn doeken, een grotere focus op de vorm zelf. Hij zoomt verder in op zijn onderwerp en het schilderij lijkt een concentraat te zijn van een groter geheel. De atmosfeer, of beter nog de stemming, is steeds belangrijker en wordt hiermee meer en meer het eigenlijke onderwerp.

 

www.jasperhagenaar.nl

Te zien op de volgende locatie