Locatie
Eerste verdieping

  • In Short
  • Schilderen

Lou Vos

spelen met de materie, tekenen in de verf

De oneindige grootsheid en kracht en tegelijkertijd de kwetsbaarheid van de natuur vormen de basis voor het werk van Lou Vos. In haar abstracte schilderijen, werken op papier en keramiek zijn fragmenten uit de natuur, details en structuren het vertrekpunt voor ‘nieuwe landschappen’. Geen letterlijke vertaling maar een onderzoek en experiment naar de relatie tussen deze krachtige en kwetsbare fijne elementen.

Lou Vos zoekt naar balans tussen kleur, vorm en compositie maar haar werk sterft niet in schoonheid. Er is een gewilde onvolmaaktheid in iets dat door de afwijking beschermwaardig is. Een kwetsbaarheid die we ook in de natuur tegenkomen. Het is de onvoorspelbaarheid en tegelijkertijd harmonie die haar fascineert in de natuur.

Fragmenten in het landschap vormen grafische elementen die ze vrijelijk vertaalt naar tekeningen, etsen, schilderijen en ruimtelijke objecten van keramiek en zwerfhout. Ze experimenteert en speelt met de materie, door te tekenen in de schilderijen, de verfstreek te zoeken in het etsen of te tekenen in de klei.

 

www.louvos.nl

Te zien op de volgende locatie