Locatie
Tweede verdieping 2

  • In Short
  • Schilderen

René Eicke

compressie van ruimte en tijd

De schilderkunst als gegeven vormt de basis voor het werk van René Eicke. Zijn schilderijen zou je als abstract, maar ook als realistisch werk kunnen zien. De betekenis is afhankelijk van definitie, tijdstip, het perspectief, de onderlinge beeldende relaties en de omstandigheden.

Binnen het werkproces gaat het Eicke niet om de noodzaak van een lineaire, logische ontwikkeling vanuit één vertrekpunt. Voor hem is het interessant om mentale lijnen in verschillende richtingen en dimensies te gebruiken. Hij vraagt zich af of het schilderij de ruimte is of de plek waar materialisatie plaatsvindt. Het beeld is vorm en lichaam binnen zijn frame. Maar het beeld werkt ook buiten zijn fysieke grenzen in andere gebieden en ruimtes door.

Het tweedimensionale schilderij werkt als compressie van ruimte en tijd. Je zou volgens hem kunnen zeggen dat een schilderij werkt als indeling of plattegrond, een tweedimensionale vertaling van de werkelijkheid. Van hieruit biedt het schilderij als fenomeen mogelijkheden om in andere dimensies te springen.

 

www.facebook.com/rene.eicke.9

Te zien op de volgende locatie