Locatie
Tweede verdieping 2

  • In Short
  • Fotografie
  • Ruimtelijk

Ronald Nijhof

de samenhang tussen dagelijkse verschijnselen

Ronald Nijhof is gefascineerd door de samenhang tussen dagelijkse verschijnselen. De merkwaardige schoonheid die daaruit voortvloeit, weet hij middels fotografie vast te leggen. In de openbare ruimte zoekt hij naar situaties die gearrangeerd lijken en beelden die zich voordoen als kunst, maar dit niet zijn.

In zijn atelier fotografeert hij ruimtelijke situaties die hun oorsprong vinden in deze observaties. De opstellingen worden zorgvuldig samengesteld uit een ruime verzameling elementen die hij speciaal maakt voor zijn fotobeelden. De elementen in de foto-afdrukken worden op ware grootte weergegeven; de ruimtelijke werken zijn dus in feite schaalmodellen.

Het resulteert in fotografische beelden waarin hij speelt met maatvoering en illusie. Ondanks het bijna abstracte karakter van de werken, zijn het registraties van reële ruimtelijke situaties. Door gebruik te maken van fotografie en ruimtelijke constructies begeeft Ronald Nijhof zich op het raakvlak tussen tweedimensionale- en driedimensionale beelden.

 

www.ronaldnijhof.nl

Te zien op de volgende locatie