Locatie
Kelder

  • In Short
  • Installatie
  • Multi-media

SETUP i.s.m. Casper de Jong

Sorry Not Sorry

In 2020 hoorden we meer “sorry” dan ooit. Techbedrijven gingen massaal door het stof voor datalekken en talloze andere misstanden. De ene na de andere influencer raakte in opspraak en moest publiekelijk spijt betuigen. De excuusvideo werd een nieuw genre op YouTube en de cancel culture een nieuwe manier om die excuses collectief te aanvaarden of weigeren. SETUP vraagt zich af wat belangrijker is: een welgemeend excuus of de perfecte excuusvideo?
Met de Sorry Not Sorry Machine train je jouw behendigheid in het maken van excuses in een hysterische omgeving. Ga niet ten onder in stilte of gestotter, maar trek het boetekleed ook niet te vlot aan.

SETUP maakt sinds haar oprichting in 2010 met kunstenaars en ontwerpers de ethische en sociale implicaties van technologische ontwikkelingen zichtbaar. Zo vieren we nieuwe technologieën én wapenen we ons tegen de risico’s. Casper de Jong werkt als interactief ontwerper en kunstenaar op het raakvlak van kunst en technologie. Met zijn werk geeft hij mensen een aanleiding om te spelen en nieuwe dingen te creëren en daagt hij je uit om over sociale en technologische ontwikkelingen na te denken.

 

www.setup.nl

Te zien op de volgende locatie