Locatie
Derde verdieping 2

  • In Short
  • Installatie
  • Multi-media

Uli Kürner

wandelingen door de urbane ruimte omgezet in mind maps

Locatiegerichte installaties van geluid en beeld, extended drawings, performances, wandelingen door de urbane ruimte: de grenzen tussen disciplines worden vaag bij beeldend kunstenaar en musicus Uli Kürner. Waar liggen de grenzen van het kunstwerk, waar begint de omgeving?
Zijn ingrepen in de tentoonstellingsruimtes zijn altijd het resultaat van onderzoek naar de concrete context en de directe omgeving van de tentoonstellingsruimte: de architectonische situatie, de functie van de ruimte en de specifieke sociale eigenschappen; vaak worden deze verkenningen gecombineerd met wandelingen en (luister-) performances door de straten in de buurt. Ook de akoestiek van de betreffende ruimte speelt een belangrijke rol.

Opnames van omgevingsgeluiden worden getransformeerd tot elektronische soundscapes. Wandelingen, soms audio wandelingen door de urbane ruimte worden omgezet in mind maps, diagrammen en ruimtelijke tekeningen in kleurvlakken en lijnen van plakband op vloeren, muren en ramen.

Ook in zijn nieuwe <geluid-beeld?>installatie voor UtrechtDownUnder, onderzoekt en tranformeert Uli Kürner de ruimte, waarbij het gebouw als voormalige bibliotheek een plek voor het boek een leidende rol speelt.

 

www.ulikurner.nl

 

 

 

 

 

Te zien op de volgende locatie