UTRECHT DOWN UNDER ZOEKT VRIJWILLIGERS

Onder de titel UTRECHT DOWN UNDER actuele kunst in de Bieb organiseert Kunstliefde dit najaar een beeldende kunstmanifestatie in een van de mooiste historische panden die de stad Utrecht rijk is; de voormalige Centrale bibliotheek aan de Oudegracht, Stadhuisbrug.

Maar liefst 5000 m2 tentoonstellingsruimte in hartje stad. Het publiek zal niet alleen verrast worden door de aanwezige kunst maar ook door de architectuur die zich in deze, van boekenkasten ontdane staat, weer in al haar schoonheid aan ons toont.

Van 12 november t/m 20 december laten bekende en onbekende, jonge en oude kunstenaars hun werk. Een groot publiek wordt daardoor aangesproken en komt, soms voor het eerst, in aanraking met hedendaagse kunst. Openbare interviews, filmvertoningen, rondleidingen en een lesprogramma voor scholieren maken  dat er voor alle leeftijden veel valt te beleven en te ontdekken.
_________________________________________________________________________

UTRECHT DOWN UNDER ZOEKT VRIJWILLIGERS
voorafgaand en tijdens de tentoonstelling

VOOR DE OPBOUW VAN DE TENTOONSTELLING ZOEKEN WIJ
Vanaf nu t/m 12 november 2020
op de maandagen, dinsdagen en woensdagen

KLUSSERS
We zoeken mensen die handig zijn en ons kunnen helpen met de opbouw van de tentoonstelling. Kun jij een muurtje witten, heb je ervaren met andere klussen of ben je gewoon handig en wil je iets leren, kom dan bij ons team! Samen met ons zorg je ervoor dat de tentoonstelling er straks piekfijn bij staat!

FLOORMANAGERS
Wij zoeken per direct gastvrije duizendpoten die het leuk vindt om de klussers en kunstenaars in het pand te ontvangen, de weg te wijzen en op weg te helpen, koffie, thee en lunch te verzorgen voor de klussers.

FACILITAIR MEDEWERKERS
Naast het klussen hebben we ook hulp nodig om de oude bibliotheek netjes en schoon te krijgen voor de opening van de tentoonstelling. Eventueel lunch verzorgen voor de klussers en kunstenaars. Vanaf 13 november kun je tijdens de tentoonstelling ook aan de slag want dan zorg jij ervoor dat de pauzeruimte opgeruimd blijft en dat er koffie en thee klaarstaat. Daarnaast draag je zorg voor het schoonhouden van de toiletten en het afnemen van trapleuningen, deurposten en andere zaken ivm de corona maatregelen. Door jou kunnen vrijwilligers, kunstenaars en bezoekers veilig de tentoonstelling bezoeken.

Wil jij ons helpen de oude bibliotheek om te toveren tot een mooie tentoonstellingsruimte? Meld je dan snel aan, je kunt meteen aan de slag!

Mail naar: utrechtdownundercrew@gmail.com
Are you a English speaking volunteer? Please apply too, or ask for more information.
_________________________________________________________________________

VOOR DE GEHELE PERIODE ZOEKEN WIJ
vanaf nu t/m 24 december 2020
dagen in overleg

ASSISTENT VRIJWILLIGERS COÖRDINATOR
Voor de gehele periode zoeken we ook een assistent vrijwilligers coördinator om Mariska te ondersteunen. Dit is een functie waarin je vaardigheden op het gebied van planning en logistiek, management en sociale vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Wat wil jij leren? Deze functie is ook geschikt als werkervaringsplek (voor herintreders) of stageplek voor studenten CMV en HKU
_________________________________________________________________________

TIJDENS DE TENTOONSTELLING ZOEKEN WIJ
vanaf 12 november t/m 20 december 2020
op de donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen

SUPPOOSTEN
Als suppoost hou je toezicht op de kunstwerken op een van de 4 verdiepingen in de oude bibliotheek. Je beantwoordt vragen, maakt een praatje met de bezoekers en je zorgt ervoor dat iedereen zich aan de corona regels houdt. Samen met je collega’s draag je bij aan een ontspannen sfeer tijdens de tentoonstelling!

KASSAMEDEWERKERS
Als kassamedewerker ben je het visitekaartje van de tentoonstelling, je heet de mensen welkom, je controleert de kaartjes en beantwoordt vragen. Bezoekers kunnen bij jou een entreebewijs kopen, betaling per pin. Kun jij omgaan met een laptop en pin apparaat, kom dan bij ons team.

FACILITAIR MEDEWERKERS
Jij zorgt ervoor dat de pauzeruimte opgeruimd blijft en dat er koffie en thee klaarstaat. Daarnaast draag je zorg voor het schoonhouden van de toiletten en het afnemen van trapleuningen, deurposten en andere zaken ivm de corona maatregelen. Door jou kunnen vrijwilligers, kunstenaars en bezoekers veilig de tentoonstelling bezoeken.

VLIEGENDE KEEP
Tijdens de tentoonstelling is er altijd wat te doen. Je valt in voor de suppoosten of kassamedewerker, zodat zij even pauze kunnen nemen, doet een boodschap of zet drankjes klaar voor de borrel. De meest afwisselende functie!

_________________________________________________________________________

WIJ VRAGEN:
Een vriendelijke en representatieve houding en uitstraling.
Een inzetbaarheid van het liefst minimaal 5 diensten (meer mag altijd).
Betrouwbaarheid en je afspraken na kunnen komen vinden wij belangrijk.
BHV certificaat is een pré
Only English speaking? Please apply or send an email for more information

WIJ BIEDEN:
Wij bieden een prettige werksfeer binnen een leuk team en de gelegenheid om veel kunstenaars en kunstliefhebbers te ontmoeten.
Dagelijks ontvangst met koffie en een drankje na afloop van je dienst
Vrijkaartjes voor vrienden en familie
Een kleine vrijwilligersvergoeding

Wij verwelkomen enthousiaste vrijwilligers zonder oordeel over achtergrond, leeftijd of gender. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en de vrijwilligerscoördinator kan in Nederlandse gebarentaal communiceren.
Are you a English speaking volunteer? Please apply too, or ask for more information.

KENNISMAKING
Vooraf is er een kennismakings- en informatiebijeenkomst. Je krijgt dan alle informatie omtrent de corona maatregelen. Onze curator Elaine Vis geeft een rondleiding door de tentoonstelling. Je leert dan van alles over de kunstenaars en kunstwerken die te zien zijn. En we toasten op een mooie UtrechtDownUnder editie 2020!

Wil je je aanmelden?
Mail naar Mariska van Zanten: utrechtdownundercrew@gmail.com
Vragen? Mail of bel NA 10 oktober: 0639086701

Fijn als je deze oproep deelt in je eigen netwerk.