Over ons

UtrechtDownUnder is een zwervend kunstpodium dat eens in de twee jaar opduikt in de stad. Op een bijzondere locatie presenteren zij actuele beeldende kunst voor een breed publiek.

UtrechtDownUnder, een project van KUNSTLIEFDE, wil de kunst brengen daar waar mensen voor het eerst met beeldende kunst in aanraking kunnen komen. Immers de drempel van een museum en galerie is hoog als je niet met beeldende kunst bent opgegroeid.

Deze vijfde editie, Kunst op volle grond, is de meest laagdrempelige editie ooit. De installaties, video’s, wandkleden, schilderijen en tekeningen zijn te vinden in de groene kassen, in de tuinen en op de parkeerplaats van tuincentrum STECK aan de rand van Utrecht Overvecht.

KUNSTLIEFDE, de ruimte voor beeldende kunst aan de Nobelstraat, biedt een podium voor kunst in Utrecht met een wisselend tentoonstellingsprogramma. De focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Kunstliefde is opgericht in 1807 met als doel ‘de beoefening en aanmoediging van de beeldende kunsten en de verspreiding der kunstzin’. Tegenwoordig vertaalt dit zich in het organiseren van tentoonstellingen, het ontdekken en actief ondersteunen van nieuw talent, het initiëren en organiseren van projecten op locatie die van betekenis zijn voor kunstenaars en kunstliefhebbers.
Het projectteam van Kunstliefde heeft de externe projecten onder haar hoede zoals de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

Aan deze editie van UtrechtDownUnder kunst op volle grond werkten mee: Monique Sep (productie), Elaine Vis (curator), Belle Tonk (PR en social media), Helma van Nuenen (PR advertenties), Jos Vredenvoort (PR agenda’s), Thomas Taris (ontwerp), Georg Schmitt (vertalingen), Ester Ostoja (fotografie), Mariska van Santen en Mariël Vermue (vrijwilligercoördinatie), vele vrijwilligers en de betrokkenen bij Tuincentrum Steck.

 

Credits