Over ons

UtrechtDownUnder presenteert actuele kunst op bijzondere locaties. De tweejaarlijkse tentoonstelling geeft een beeld van de stand van zaken binnen de kunst. Elke editie toont spraakmakende Utrechtse kunstenaars van dat moment. Er wordt gewerkt met curatoren en scouts uit het veld.

Organisatie / Kunstliefde

UtrechtDownUnder, evenals de Atelierroute Utrecht worden georganiseerd door het projectteam van Kunstliefde. Met deze speciale projecten maakt het projectteam zich met en vanuit Kunstliefde sterk voor de Utrechtse beeldende kunst. Ook Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, is een initiatief van Kunstliefde i.s.m. galeries, artspaces en musea.

Een aantal medewerkers van het projectteam zijn beeldend kunstenaar en hebben zich naast hun beroepspraktijk ontwikkeld tot initiator, organisator en belangenbehartiger in de kunstsector. De vaste kern van het projectteam bestaat uit:

Marion Wagenvoort, Monique Sep, Elaine Vis, Lou Vos, Brigitte Heslenfeld en Mariël Oolthuis.

Speciale dank voor deze editie: De kunstenaars, de keldereigenaren, de scouts, de fondsen, Gemeente Utrecht, Studio Airport (designers campagne and website), Yuca Ishizuka (content marketing designer), Caz Egelie (performance Uitfeest), Jessica Yvonne van Brenk (English translations), Claire Leo (heerlijke hapjes opening), Mariska van Zanten (vrijwilligerscoördinator) en alle vrijwilligers die enthousiast hun medewerking verlenen, Keshia van Beusekom, Ankie van Heertum (klusvrouwen), Nienke Jorissen (technische assistentie), Jef Roeselers.

Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst

Kunstliefde biedt in haar presentatieruimte aan de Nobelstraat een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent.

Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Naast de organisatie van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en het initiatief Art Utrecht, organiseert Kunstliefde jaarlijks De Belofte, een traject voor jonge kunstenaars die recent zijn afgestudeerd.

Credits

Fotografie website: © Lou Vos (uitgezonderd beeldmateriaal kunstenaarspagina’s)
Video’s UtrechtDownUnder: © Lou Vos en Peter Paul van der Houven / PP Producties
Afbeelding werk Cecilia Rebergen: foto ©Nathan Doornduin / werk Thijs Rijkers: foto ©Jasper Timmermans
Afbeelding header deze pagina: Kunstliefde Nobelstraat / Links: werk Danny Foolen / Rechts: werk Saskia Laurant