Over ons

UtrechtDownUnder presenteert actuele kunst op bijzondere locaties voor een breed publiek. De tweejaarlijkse tentoonstelling geeft een beeld van de stand van zaken binnen de kunst. Elke editie toont spraakmakende Utrechtse kunstenaars van dat moment. Er wordt gewerkt met curatoren en scouts uit het veld.

Organisatie / Kunstliefde

UtrechtDownUnder, evenals de Atelierroute Utrecht worden georganiseerd door het projectteam van Kunstliefde. Met deze speciale projecten maakt het projectteam zich met en vanuit Kunstliefde sterk voor de Utrechtse beeldende kunst. Ook Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, is een initiatief van Kunstliefde i.s.m. galeries, artspaces en musea.

Een aantal medewerkers van het projectteam zijn beeldend kunstenaar en hebben zich naast hun beroepspraktijk ontwikkeld tot initiator, organisator en belangenbehartiger in de kunstsector.

De vaste kern van het projectteam bestaat uit: Monique Sep (projectleiding), Elaine Vis (curator en PR), Brigitte Heslenfeld (PR, marketing, educatie) en sinds 2021 Anna Ulyashyna (directeur Kunstliefde).

 

Speciale dank voor de editie 2020:

Marion Wagenvoort (toenmalig directeur Kunstliefde), Lou Vos (projectteam, website, social media), Nelleke Metselaar (catalogus en redactie), Eline Peek (opbouw tentoonstelling en contact Nimeto), Mariska van Zanten (vrijwilligerscoördinatie),  Alieke van der Perk (assistent vrijwilligers coördinator), Mariël Vermue (assistent vrijwilligers coördinator), Anne-Catherine Feltgen (assistent vrijwilligers coördinator)

Samenwerking: Gemeente Utrecht, Centraal Museum Utrecht, Museum Het Valkhof Nijmegen, Stichting Art Utrecht, Studio Airport, Nimeto Utrecht, Ad Hoc Utrecht

Financiële ondersteuning:
Gemeente Utrecht, Mondriaan Fonds, Fonds 21, K.F. Hein Fonds, Van Baaren Stichting, Zabawas, Pictoright Fonds, Stichting Het Boellaardfonds, PUG Provinciaal Utrechts Genootschap van Kunsten en Wetenschappen, Stichting Elise Mathilde Fonds, Zabawaz

Vormgeving: Studio Airport

Vertaling en redactie: Emilin Lap

Met dank aan alle deelnemende kunstenaars en iedereen die op de een of andere manier heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze tentoonstelling en de catalogus.

 

Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst

Kunstliefde biedt in haar presentatieruimte aan de Nobelstraat een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent.

Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Naast de organisatie van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en het initiatief Art Utrecht, organiseert Kunstliefde jaarlijks De Belofte, een traject voor jonge kunstenaars die recent zijn afgestudeerd.

Concept bord 2500

Credits

Fotografiewebsite: © Lou Vos (uitgezonderd afbeeldingen aangeleverd door kunstenaars op kunstenaarspagina’s, en afbeeldingen verdiepingen voormalige bibliotheek, locatiepagina’s – gemaakt door Studio Airport)
Video’s UtrechtDownUnder, vorige edities: © Lou Vos en Peter Paul van der Houven / PP Producties

Photocredits UtrechtDownUnder 2020 actuele kunst in de oude bieb:
Centrale Bibliotheek / Voormalige bibliotheek: © Studio Airport / © Lou Vos / © Luuk Huiskes
Afbeeldingen werk / opbouw op locatie bibliotheek / Afbeeldingen op locatie: © Studio Airport / © Lou Vos / © Luuk Huiskes

© utrechtdownunder 2020 / kunstliefde