• In Short
  • In Short
  • Performance

PJ Roggeband

‘een uithuiltuin en pratende planten’

Publicist en kunstenaar PJ Roggeband ontwikkelt doorgaans prikkelende concepten over de rol van groen en groenbeheer in de openbare ruimte. Met uitdagende interventies zet hij omstreden zaken, zoals sjoemelzaad en verzilting, op de kaart.

PLATTEGROND – wonderlijke wandeling in elf stappen:

Zondag 4 september
12 uur – 13.30 uur – 16 uur

Zaterdag 10 september
13.30 uur – 16 uur

Zondag 18 september
12 uur  – 13.30 uur – 16 uur

Zaterdag 24 september
13.30 uur – 16 uur

Zondag 2 oktober
13.30 uur (met afsluitende lezing door PJ Roggeband)

verzamelpunt voor PLATTEGROND bij het balkonhuisje in de tentoonstelling

TOELICHTING
In Steck presenteert PJ Roggeband onder andere PLATTEGROND, een wonderlijke wandeling in elf stappen. Een expeditie met als aanjager onder meer de taal der planten, ‘de Vollekstaol van de stad Uterech’ en termen als ecotainment en klimaatrouw. Opvallende fenomenen als uithuiltuin, pratende planten, de NASA en het geheugen van een augurk zullen de revue passeren.

Naast een ode aan de verbeelding handelt de bijdrage van PJ Roggeband qua thematiek ook over (groene) keuzes maken en de juiste stappen zetten.  Als uitsmijter dient de ‘plantegrond als uitvouwtuin’. De tochten duren ongeveer 44 minuten en staan geprogrammeerd op de zaterdagen en zondagen dat er ook lezingen zijn.

In de eerste kas na binnenkomst, in het paviljoen met frans balkonnetje, is de uitvalsbasis van PJ Roggeband te vinden. Het hangt er vol met aantekeningen en prikkelende, uitgewerkte ideeën.

 PLATTEGROND – wonderlijke wandeling in elf stappen:
Zondag 4 september  12 uur – 13.30 uur – 16 uur
Zaterdag 10 september  13.30 uur – 16 uur
Zondag 18 september  12 uur  – 13.30 uur – 16 uur
Zaterdag 24 september  13.30 uur – 16 uur
Zondag 2 oktober  13.30 uur (met afsluitende lezing door PJ Roggeband)
verzamelpunt bij het balkonhuisje in de tentoonstelling

www.uitlaattuin.nl
www.dwaalsafari.nl

  • In Short
  • Fotografie
  • Installatie
  • Performance
  • Video

Francine Claassen

‘een eindeloze zoektocht van blaaskaken, binnenvetters, muurbloempjes en roeptoeters’

Soms is groen dé plek om je te verstoppen of je even terug te trekken uit de menselijke wereld. In het fotowerk van Francine Claassen vindt een vrouw houvast bij een kamerplant. Het tafereel speelt zich af achter de vitrage.

Het werk van Francine Claassen gaat over authenticiteit, ontembare innerlijke krachten en de worsteling jezelf te blijven in een wereld die onophoudelijk duwt, trekt en op pijnpunten drukt. De natuur biedt soms troost, een plek om je in te verschuilen.
In haar collages, geënsceneerde fotografie, installaties en sculpturale acts zitten bepaalde lagen die samen een verhaal vormen. Wat zij maakt is tijdelijk en fragmentarisch. Zij verandert bestaande beelden. Een collage kan impulsief, soms zelfs in 1 minuut, ontstaan. Die vrijbrief wil ze beslist houden.
Al haar werk lijkt te verwijzen naar een eindeloze en met obstakels bezaaide menselijke zoektocht van blaaskaken, binnenvetters, muurbloempjes en roeptoeters naar ontsnapping, vrijheid en geluk. Soms helpt de natuur een handje.

 www.francineclaassen.com