• In Short
  • Fotografie
  • Ruimtelijk

Hans van Lunteren

Hans van Lunteren (1945) is beeldhouwer, conceptueel kunstenaar. Na zijn studie aan de academie in Den Bosch volgde hij een opleiding tot hovenier. Sindsdien is groen; bomen, struiken en de landschappelijke zichtlijn, een steeds terugkerend onderwerp binnen zijn projecten en ruimtelijke opdrachten.

Vorig jaar presenteerde Hans van Lunteren vanuit het Centraal Museum Toevallig Groen; zaailingen van de stad. Stedelijk groen bestaat vooral uit aangelegde tuinen, parken, bomen en plantsoenen. Maar de natuur kiest zelf ook plekken uit in de stad waar ze haar eigen oerkracht laat zien. Informatie over dit project is te vinden in de fietsenstalling op de parkeerplaats.

In de reeks kunstenaarslezingen op zondagmiddag vertelt Hans uitgebreid over zijn projecten en kunstopdrachten. Het ontstaan van het Sjanghaipark (1970), een van de eerste kunstzinnige groene projecten in Nederland, krijgt extra aandacht. Het Sjanghaipark ligt noordelijk van Steck aan de andere kant van de rondweg in de wijk Overvecht.

Samen met collegakunstenaar PJ Roggeband zal in september ook een Dwaalsafari in het Sjanghaipark georganiseerd worden.

Lezing door Hans van Lunteren
Zaterdag 10 september 2022
Aanvang 15 uur
Locatie Steck Noordertuin

Dwaalsafari in het Sjanghaipark Overvecht
Informatie volgt

Te zien op de volgende locatie