• In Short
  • Ruimtelijk
  • Schilderen

Walter Simon

‘aandacht voor een plasje regenwater’

Op de fiets dwaalt Walter Simon door stad en land. In zijn rugzak een fototoestel en soms een drone. Hij speurt de omgeving af, is gefascineerd door plasjes regenwater, regendruppels op autoruiten, door paddenstoelen of de loop van de rivieren.

Jaren geleden, toen de drône nog een futuristische fantasie leek, bond hij zijn fototoestel vast aan een vlieger en kwam terug op zijn atelier met legio kiekjes waaruit hij dan schilderijen componeerde.

Hij brak eieren om verf te maken, haalde platen multiplex van berkenhout en zette zijn gereedschap klaar; lijmtangen en houtlijm.

Walter Simon schildert namelijk niet zoals er doorgaans geschilderd wordt, hij ‘bouwt’ als het ware zijn schilderijen. Lijnen en vormen uit het landschap krijgen daardoor extra aandacht.

Hier tussen het tuingereedschap bij Steck zijn enkele kleinere werken te zien. Maar op zijn atelier aan de rand van de binnenstad kan je ook grotere werken vinden. Het landschap en de vegetatie erop is een onuitputtelijke bron en Walter Simon weet dat.

www.waltersimon.nl